Dit is de nederlandse versie.

Dit is de Ligfiets-site van Erik Wannee.

english version / engelse versie
Sinds 1990 ben ik aktief bezig met het ontwerpen, bouwen en berijden van ligfietsen. En ik denk dat ik daarover wat interessants te vertellen heb.
Als je wilt kijken of ik gelijk heb, kun je klikken op één van de onderstaande links.

Wil je mij privé bereiken, zie de gegevens op mijn persoonlijke home-page.

Variaties op het thema 'Flevobike': In de loop der jaren bouwde ik steeds verder aan mijn Flevobike en -trike. Alle aangebrachte verbeteringen worden systematisch toegelicht.
FlevoBike fanclub logo De officiële Flevobike Fanclub site: Veel informatie over de Flevobikes, links en een grote verzameling foto's van allerlei zelfbouwsels, varianten en verbeteringen.
Daarnaast vindt u hier ook bouwtekeningen om zelf aan de slag te kunnen.

Het oefen-trike-achterstuk: Als je juist een FlevoBike hebt aangeschaft en op een makkelijke(re) manier er op wilt leren rijden, dan is dit wellicht wat je zoekt. Het oefen-trike-achterstuk is per week te huur. oefen-trike-achterstuk
ABT-1 AchterwielBestuurde HPV's: Ik heb een inventarisatie gemaakt van wat er bekend is op het gebied van achterwielbesturing, m.n. op het gebied van AchterwielBestuurde Tweewielers (ABT's). Er is een aparte pagina over achterwielbestuurde driewielers.
Fietsdragers voor op de auto: Hier worden door mij zelf gebouwde dakdragers besproken. In de toekomst zal dit uitgebreid worden met een meer algemeen overzicht. dakdrager
Enkele interessante links buiten mijn eigen site:

ligfietsplaza Ligfietsplaza: Het kloppend hart van ligfietsend Nederland, in nauwe samenwerking met de NVHPV (Nederlandse Vereniging voor Human Powered Vehicles). Als je iets over ligfietsen te weten wilt komen, is dit de beste start.
Nederlandse ligfietsers thuispagina's: Hier houdt Toni Cornelissen een aktuele lijst bij van alle Nederlandse mensen die een homepage over HPV's op internet hebben. Je kunt de lijst zelfs nog sorteren op naam, woonplaats, type fiets, kwaliteit van de site etc. Zeer de moeite waard om op die manier eens te zien wat er zoal in ons land wordt geknutseld, gereisd etc. Toni's overzicht
Bentfolks Bentfolks: De internationale versie van bovengenoemde lijst van Toni Cornelissen, beheerd door Kathy Bilton. Niet zo aktueel en niet zo mooi vormgegeven, maar toch zeer de moeite van een bezoekje waard.
Timothy Smith's "Recumbent Cycle Component Design & Construction": Een engelstalige pagina met zeer veel interessante links op het gebied van ligfietsen, met name op het gebied van de zelfbouw.

Roger Gilmore's "Unusual Human Powered Vehicles": Nog een engelstalige link-pagina met uiteenlopende links naar allerlei (on)denkbare ongebruikelijke HPV's, zoals roeifietsen, ijsfietsen, (onder)waterfietsen etc. etc.
Bevat daarnaast ook nog een uitgebreide lijst met HPV patents.

FlevoBike Technology Flevobike Technology. Dit is het bedrijf dat o.a. de Flevo-Bike en de Flevo-Trike tot 2000 geproduceerd heeft. In 2000 heeft men de productie van alle modellen uitbesteed aan andere bedrijven, om zich geheel te kunnen richten op een nieuw - computer- en robot-geproduceerd - velomobiel, de Versatile.
De productie, verkoop en service van de Flevo-Bike en -Trike is sinds 2000 in handen van Ligfietsshop Tempelman. Naast deze 2 modellen is dit bedrijf dealer van een groot aantal andere typen HPV's.
Handig: Er zijn ook veel onderdelen voor zelfbouwers te koop. Ze worden desgewenst per post opgestuurd.
logo Ligfietsshop Tempelman
De E-mail discussiegroep

Wil je mee diskussiëren met andere liefhebbers en knutselaars? Geef je (geheel gratis en vrijblijvend) op bij de hpv-diskussiegroep. Er zijn op het moment van bijwerken van deze pagina al meer dan 700 mensen op aangesloten!
Meer informatie en een aanmeldmogelijkheid kun je vinden op Ligfiets.net.


Erik Wannee / last update: 2006-08-26