Variatie nummer 5: verwisselbare bagagebak op trike-achterstuk.

terug naar begin naar vorige pagina
triplex trike-bakje Mijn eerste trike-achterstuk - origineel van de fabriek - voorzag ik van een handgemaakte triplex bak (inhoud 80 liter) die om het achterframe heen werd gebouwd. De bak had redelijk veel ruimte; net genoeg om mee op kampeervakantie te gaan als ik mijn slaapzak met een spin bovenop vast maakte.
Een beperking was wel, dat dwars door de bak heen de as en een voor-achterwaartse buis liepen. Die zaten behoorlijk in de weg als ik mijn spullen wilde inpakken.

Mijn nieuwe bak zou anders van opzet worden: Het frame moest buitenlangs lopen als een soort raamwerk, waar de bak in kwam te hangen (Dit idee werd later ook gebruikt voor de PTT-trike van Flevo-bike.):

Nieuw trike-achterstuk, met raamwerk
Nieuw trike-achterstuk, met raamwerk Nieuw trike-achterstuk, met raamwerk
Nieuw trike-achterstuk, met raamwerk

Een bijkomend voordeel daarvan is, dat je heel makkelijk bakken kunt verwisselen. Op dit moment heb ik nog maar één bak: een gepopnagelde aluminium bak van 110 liter, voor vakantie en weekeind-boodschappen.
Maar er zullen nog wel een paar bakken komen. Je kunt bijvoorbeeld een bak inrichten als gereedschapskoffer die je er in een handomdraai op zet als je ergens een klusje gaat doen. Of er zou een kinderzitje gemaakt kunnen worden dat in het raamwerk past. Of een picknick-koffer met opbergvakjes voor bestek, borden, thermos-kan etc.
Kortom: ideeën genoeg.
Erik Wannee / last update: '02-10-29 naar volgende pagina