Variatie nummer 3: beter stuur en betere kabel-doorloop.

terug naar begin naar vorige pagina
Het stuur dat standaard op de bike geleverd wordt, staat rechtop en is vrij breed. Het zit in de weg bij het op- en afstappen, en wat me vooral stoorde is, dat je ermee overal achter blijft haken in fietsenstallingen etc.
Ik plaatste een smal stuurtje horizontaal, zodat het netjes rond het zitschaaltje loopt. Je kunt het op de detail-foto zien zitten.
detail-opname van vlak stuur Het oogt mooier, is iets gestroomlijnder, en je kunt op die manier de kabels voor versnellingen en rem netter naar het frame leiden.
De kabels laat ik voor een zo groot mogelijk stuk door het frame heen lopen. Het geheel oogt dan fraaier, en het is minimaal kwetsbaar. Het is wel even prutsen om de kabels er doorheen te krijgen, maar daarvoor bedacht ik een truukje: Zet een stofzuiger op het gaatje waar de kabel uit moet komen, en voer een garendraadje in waar de kabel in moet. Dit draadje wordt er makkelijk doorheen gezogen. Als dat eenmaal gelukt is, gebruik je het draadje om een steviger touwtje er doorheen te trekken, en daarmee trek je de staalkabel er doorheen. Als laatste voer je de mantel om de staalkabel heen.

Erik Wannee / last update: '99-10-18 naar volgende pagina